Intrebari Frecvente

/Intrebari Frecvente
Intrebari Frecvente 2018-04-24T01:50:12+00:00

Intrebari Frecvente

Machetele se realizeaza in conformitate cu proiectul primit de la beneficiar, dupa analizarea acestuia urmand partea de proiectare computerizata a pieselor ce vor contribui la asamblarea machetei. (Ar fi indicat ca planurile pentru realizarea machetei sa fie in format digital: Autocad, Archicad, 3dsMax, Pdf, etc) Dimensiunea machetei este data de scara la care aceasta trebuie lucrata. Scari uzuale ar fi: 1:100, 1:50, 1:200, 1:500, 1:1000, scara fiind aleasa in functie de tipul machetei (de urbanism, de detaliu, de ansamblu, etc)

In cele mai multe cazuri machetele sunt construite dupa niste planuri in format digital, dar nu este exclus si suportul fizic (planse de arhitectura, fotografii, aceste putand fi scanate si vectorizate ulterior) Foarte utile ar fi de asemenea si fatade, sectiuni, si imagini de perspectiva sau axonometrice. De asemenea trebuie mentionata scara la care se va lucra, sau dimensiunea dorita, scara putand fi ajustata sa corespunda proportiilor stabilite. Alte informatii care ne-ar ajuta ar fi: data limita de predare, daca macheta va avea iluminare si daca se doreste cutie de protectie din plexiglas

Gama de materiale este destul de larga, (Plexiglas, forex, lemn, carton, metal, sticla, etc) putandu-se imita aproape orice material de arhitectura. Culorile alese vor fi aceleasi cu cele din proiectul dumneavoastra, la fel si texturarea materialelor (sprosuri geam, alucobond, faianta, pergole, tigla, etc) Mai multe detalii despre materiale puteti gasi in sectiunea “materiale” in meniul “prelucrare laser”

Piesele sunt realizate atat cu tehnologie laser cat si mecanica, putandu-se realiza un mare grad de detaliere, putandu-se ajunge la detalii pornind de la 0,5 mm

La cererea clientului se poate adauga lumina pe baza de LED-uri, in cazul in care machete va fi prezentata in conditii nocturne, sau trebuie evidentiata prin lumina o anumita zona de interes Se pot realiza de asemenea doua sau mai multe circuite, care se aprind separat, spre exemplu iluminatul stradal odata, iar separat iluminatul din interiorul cladirilor.

Pretul pentru realizarea unei machete nu este unul standard, ci este obtinut in urma unor calcule care depind de termenul de executie, dimensiuni (inaltime, latime, lungime), materialele alese, gradul de detaliere, accesoriile propuse (iluminat, cutie din Plexiglas pentru acoperire, acoperis detasabil, masinute, mobilier, etc)

Timpul de realizare este determinat de mai multi factori, cum ar fi stadiul in care este proiectul, daca mai apar modificari, gradul de detaliere, dimensiuni, etc si poate dura de la cateva zile la cateva sapatamani.

Avem 9 ani de experienta in machetarea de arhitectura, si zeci de machete in portofoliu care sa ateste acest lucru.

Se poate asigura transportul machetelor de catre noi in orice loc din tara sau din strainatate, insa pretul va creste putin pentru ca se va avea in calcul si o asigurare de transport, pentru ca machete sa ajunga in conditii perfecte la dumneavoastra.

Optional, acolo unde se doreste, se vor folosi pentru crearea de ambient materiale si anturaje specifice. Acestea pot fi de la masinute, copaci, gazon si oameni pana la stalpi stradali, bancute de parc, si sezlonguri

Call Now Button