/Aspecte mai puțin cunoscute despre modelele de arhitectură urbană

Aspecte mai puțin cunoscute despre modelele de arhitectură urbană

Există diverse materiale care pot fi folosite la modelele arhitecturale. Utilizarea acestora depinde de o serie de factori cum ar fi scopul pentru care se realizează modelul, bugetul alocat, abilitățile designerului și timpul disponibil.

Materiale pentru modelele arhitecturale

În trecut, materialele precum lemnul de tei sau de balsa erau foarte obișnuite, însă în prezent arhitecții folosesc următoarele materiale:

  • plăci din spumă
  • plastic, de exemplu PVC
  • carton ondulat
  • polistiren
  • materiale uretanice
  • compuși plastic-lemn

Anumite caracteristici structurale ale modelelor arhitecturale moderne sunt deja realizate, precum copacii și arbuștii, iluminarea stradală, oamenii și mașinile, grinzile. Aceste elemente adaugă modelelor urbane o senzație de realitate. Totuși, cel mai important lucru în modelare este utilizarea unei scări topografice adecvate.

 Hârtia în construirea modelelor arhitecturale

Hârtia este unul dintre cele mai performante materiale de construcție a machetelor. Este nevoie de un nivel ridicat de expertiză pentru a realiza construcții de tip origami. De asemenea, proiectarea unui astfel de model va consuma mult timp. Din aceste motive, modelele de hârtie sunt destul de rare.

Avantajele proiectărilor moderne

În prezent, modelele arhitecturale urbane pot fi realizate sub formă 3D, precum și sub formă de prototip rapid cu ajutorul proiectării asistate de calculator (CAD). Această inovație a transformat lucrările de modelare și le-a făcut mai precise, mai accesibile și mai rapide decât oricând.

Prin ștanțarea cu ajutorul mașinilor cu comandă numerică (CNC), realizarea de machete a devenit mult mai simplă. Plotterele sunt utilizate pentru a forma plăci imense de spumă cu înaltă densitate care ajută la modelele de construcție topografică urbană. Pe de altă parte, plotterele CNC mici facilitează prototipurile masive care sunt foarte economice atunci când sunt utilizate în construirea de machete și clădiri topografice.

Realizarea de machete arhitecturale testează trei abilități, și anume concentrarea, gestionarea timpului și răbdarea. Software-ul 3D face munca mai simplă și mai rapidă, neacordându-se astfel o importanță așa de mare celor trei abilități menționate mai sus. Totuși, începătorilor le este recomandat să înceapă mai întâi cu munca manuală și apoi să continue cu proiectarea computerizată. Este ca o poartă de acces pentru oricine dorește să se alăture acestei industrii.

2017-10-16T15:44:37+03:00 octombrie 16th, 2017|Categories: Company, Debitare si gravura Router CNC|
Call Now Button