//Cum se pregateste fisierul
Cum se pregateste fisierul 2015-01-15T12:17:25+03:00

Pregatirea Fisierului Header

Pregatirea fisierului inainte de a incepe debitarea laser

Inainte de a ne trimite fisierul dumneavoastra pentru debitarea si gravarea laser, sunt necesare cateva cunostinte legate de optimizarea fisierului, astfel incat rezultatele sa fie cele dorite.

1. Fisierul trebuie sa fie in format vectorial, de preferabil format Autocad (dwg,dxf), Corel (cdr), sau Adobe Illustrator (ai), sau orice alt tip de fisier care poate fi importat cu succes in aceste programe.

Pentru fotogravura este suficienta o imagine intr-un format la alegere (Jpeg, Tiff, Tga, Png, Bmp, etc), cu mentiunea ca dimensiunea si calitatea imaginii poate afecta gradul de calitate al fotogravurii.

2. Este indicat sa nu existe linii suprapuse in fisier, pentru ca raza laser va trece de doua sau mai multe ori prin acel loc, pretul pentru debitare fiind calculat la metru liniar, astfel fiind calculata fiecare trecere. Pentru a evita costurile suplimentare, diferite piese pot fi grupate, astfel incat sa aiba laturi comune, raza laser trecand o singura data pe linia care uneste piesele

3. Suprafata de taiere a laserului este de 1200 cu 900 mm, insa este recomandat sa se lase un border de 5-6 mm perimetral, astfel incat sa avem o marja de siguranta in procesul de debitare.

4. Ca fisierul sa fie optimizat si procesul sa dureze cat mai putin, este indicat sa se creeze doua (sau mai multe layere) cu culori diferite. Spre exemplu cu culoare rosie sunt marcate liniile care urmeaza sa fie taiate, iar cu albastru cele care vor fi doar gravate. Pot exista mai multe culor, in cazul in care se doresc linii de gravura mai groasa, unele mai subtiri, etc, acest lucru trebuind sa fie marcat in fisier prin layere diferite.

Call Now Button